Social Icons

.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Το Μαλλί Της Γριάς Στην Επιστήμη



 Το «Μαλλί της Γριάς» που ξετρελαίνει  μικρούς και μεγάλους για περισσότερο από έναν αιώνα, τώρα στα χέρια της επιστήμης για την ανάπτυξη νέων ανθρωπίνων πόρων.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες μπορεί να είναι σε πολύ αρχικό στάδιο ωστόσο φαίνονται πολλά υποσχόμενες για τη  δημιουργία νέων λειτουργικών ανθρώπινων ιστών για άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το «Μαλλί της Γριάς» είναι το κατάλληλο για τη δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων μέσα σε εργαστήρια ανάπτυξης οστών, δέρματος, μυών ή λίπους, ώστε να γίνει αποκατάσταση ύστερα από μαστεκτομή ή άλλες ανατομικές ελλείψεις.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Παίρνουν ένα ξυλάκι με μαλλί της γριάς και το «λούζουν» με ένα ειδικό χημικό υγρό. Αυτό το υγρό «κάθεται» επάνω στα τριχίδια από το «μαλλί της γριάς» και σταθεροποιείται. Κατόπιν, εμβαπτίζουν την μπάλα από το μαλλί της γριάς και το χημικό μέσα σε νερό, με αποτέλεσμα να λιώσει η καραμέλα του γλυκού.

Το αρχικό υλικό που υπήρχε επάνω στο ξυλάκι εξαφανίζεται, αφήνοντας πίσω του ένα δίκτυο λεπτών αγωγών που μπορούν να λειτουργήσουν σαν ένα ενιαίο σύστημα. Έτσι είναι έτοιμο το κυκλοφορικό δίκτυο ενός ανθρώπινου ιστού!

Η συγκεκριμένη μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Soft Matter», από τον Dr Jason Spector που συνεργάζεται με τα νοσοκομεία των Πρεσβυτεριανών της Νέας Υόρκης, το Weill Cornell edical Center της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο Leon Bellan of Cornell.

http://www.lay-out.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ