Social Icons

.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Τα μωρά που θηλάζουν είναι πιο γκρινιάρικα



Οι ερευνητές της μονάδας επιδημιολογίας του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον Δρα Κεν Ονγκ, μελέτησαν την διατροφή και τον θηλασμό σε 316 μωρά ηλικίας 3 μηνών. Αυτό που παρατήρησαν είναι ότι τα μωρά που θηλάζουν είναι πιο ευερέθιστα, αλλά πάντα σε φυσιολογικά πλαίσια, σε σχέση με τα άλλα που πίνουν γάλα (όχι μητρικό) από το μπιμπερό. Τα μωρά που πίνουν γάλα "φόρμουλα" από μπιμπερό και δεν θηλάζουν δείχνουν πιο ικανοποιημένα και πιο ήσυχα.

Ωστόσο, οι Βρετανοί ερευνητές τονίζουν ότι, ο μητρικός θηλασμός παραμένει ο καλύτερος τρόπος διατροφής ενός μωρού και του δυναμώνει περισσότερο τον οργανισμό του από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο και συνιστούν σε όλες τις μητέρες να θηλάζουν τα μωρά τους τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο τις ζωής τους. Συγκεκριμένα εξηγούν, "Μπορεί εάν θηλάζετε με μπιμπερό κάποιο γάλα 'φόρμουλας' το μωρό σας και να δείχνει ικανοποιημένο και ήρεμο, και να μην κλαίει, αλλά τίποτε δεν αναπληρώνει το μητρικό γάλα".
Επίσης  λένε ότι το κλάμα του μωρού δεν μας υποδηλώσει απαραίτητα ότι πεινάει, αλλά είναι και ο μοναδικός του τρόπος επικοινωνίας με τη μητέρα του, οπότε δεν πρέπει να εκλαμβάνεται πάντα σαν δυσαρέσκεια.
Τέλος διευκρινίζουν ότι ο υπερβολικός μητρικός θηλασμός δεν έχει καμία επίπτωση για το μωρό, ενώ η κατανάλωση γάλακτος 'φόρμουλας' μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική αύξηση βάρους.
http://wallnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ