Social Icons

.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Γεννήθηκαν οι πρώτοι πίθηκοι - χίμαιρες



Τους πρώτους χιμαιρικούς πιθήκους, το σώμα των οποίων αποτελείται από ένα "μωσαϊκό" κυττάρων διαφορετικών εμβρύων δημιούργησαν Αμερικανοί ερευνητές, με στόχο τη μελέτη της εμβρυακής ανάπτυξης και των βλαστικών κυττάρων.

Η ερευνητική ομάδα του Δρ Σούκρατ Μιτάλιποφ από το Όρεγκον δημιούργησε τρεις υγιείς πιθήκους, από την εισαγωγή καλλιεργημένων βλαστικών κυττάρων μέσα σε έμβρυα που είχαν διαφορετικό γενετικό υλικό.

Κατά συνέπεια, οι πίθηκοι αποτελούνται από έξι, τουλάχιστον, διαφορετικά γονίδια, ή με άλλα λόγια, σε καθένα από αυτούς θα μπορούσαν να αποδοθούν μέχρι και 12 "γονείς".

Μέχρι σήμερα, η τεχνική είχε εφαρμοστεί σε ποντίκια, όχι όμως και σε πρωτεύοντα θηλαστικά και η ερευνητική ομάδα ευελπιστεί τώρα, να προσφέρει νέα στοιχεία για την εμβρυική ανάπτυξη του ανθρώπου αλλά και για τη χρήση των εμβρυακών βλαστοκυττάρων στην ιατρική.

Η ομάδα του Δρ Σούκρατ Μιτάλιποφ έλυσε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ολοδύναμα βλαστικά κύτταρα, κύτταρα δηλαδή που προέρχονται από πιο πρώιμα στάδια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και μπορούν να δώσουν ολόκληρο τον οργανισμό μαζί με τον πλακούντα που τροφοδοτεί το έμβρυο.

"Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα ποντίκια ως μοντέλο για τα πάντα. Αν θέλουμε να μεταφερθούν οι θεραπείες από τα εργαστήρια στην κλινική και από τα ποντίκια στον άνθρωπο, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν τα κύτταρα των πρωτευόντων", πρόσθεσε.

http://www.nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ