Τρίτη 14 Απριλίου 2009
Η ΜΑΜΑΛΙΓΚΑ
Χρονιάρες μέρες έρχονται και σίγουρα μια μαμαλίγκα δεν πρέπει να λείπει από το Πουρναριώτικο Πασχαλινό τραπέζι. Βέβαια πόσες από τις νέες ξέρουμε να κάνουμε μαμαλίγκα; Ελάχιστες. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει η συνταγή, γιατί η μαμαλίγκα όπως και κάθε πίτα δεν έχει συγκεκριμένη συνταγή με μετρημένα τα υλικά. Περισσότερο πετυχαίνει ‘‘με το μάτι‘‘.
Υλικά:
λίγο λάδι
3-4 αυγά
Το ξύσμα από μια κολοκύθα [το εσωτερικό]
1 μπέϊκεν
1 κεφάλι μυζήθρα και λίγο τυρί ή μόνο τυρί
λίγο τραχανά
αλεύρι όσο πάρει
Χτυπαμε τα υλικά όλα μαζί και τα απλώνουμε στο ταψί και ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά όπως ας πούμε........ το κέϊκ.
Αν την πετύχετε ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ αν δεν την πετύχετε καλύτερα να την φτάξει η μάνα σας ή την γιαγιά σας οπότε πάλι.......ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ