Social Icons

.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΕΤΑΙΡΕΙΑ   MΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ



                                   Αθήνα 29 Οκτωβρίου 2009



ΔΕΛΤΙΟ        ΤΥΠΟΥ


Πρόσθετες γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία προσφέρει η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας στους νέους γιατρούς, που θέλουν να ασχοληθούν με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού , με την ίδρυση της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας.
Η ίδρυση της  Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας, η οποία θα λειτουργεί υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας. είναι επίσης  προσφορά και στις γυναίκες για ένα καλύτερο επίπεδο φροντίδας.
Τα πρώτα «μαθήματα», που αφορούσαν  τις βασικές γνώσεις της Μαστολογίας, αλλά και για το ότι καινούργιο υπάρχει στην τόσο δύσκολη αυτή ειδικότητα, παρακολούθησαν  45 εκπαιδευόμενοι γιατροί το περασμένο Σαββατοκύριακο , στην ΑΙΓΛΗ του Ζαππείου.
Τις πρόσθετες γνώσεις αλλά και την εμπειρία τους, πρόσφεραν στους νέους γιατρούς επιφανείς Έλληνες και ξένοι επιστήμονες .
«Η ίδρυση της Σχολής ήταν αναγκαία  προκειμένου να εξοπλιστούν με περισσότερες γνώσεις οι νέοι γιατροί αφού η συχνότητα του καρκίνου του μαστού συνεχώς αυξάνει και κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη επί της κεφαλής των γυναικών» δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα.
Ένα από τα κεφάλαια που επικέντρωσε την προσοχή και τη συζήτηση όλων, σ’ αυτή τη σειρά των μαθημάτων, ήταν η ψηφιακή μαστογραφία, καινούργιο όπλο στα χέρια των ιατρών ακτινολόγων που διαχέεται με αυξανόμενο ρυθμό σ’ όλη την επικράτεια.
Αναλύθηκαν όλες οι διαφορές με την κλασσική μαστογραφία, σε ποιες γυναίκες θα πρέπει να γίνεται, κάθε πότε και την παράκληση των παρευρισκόμενων προς την Μαστολογική Εταιρεία να διεκδικήσει την κάλυψη από εδώ και πέρα του κόστους της ψηφιακής Μαστογραφίας από τα διάφορα κρατικά ταμεία.
Η ολοκλήρωση των μαθημάτων θα γίνει μετά από άλλες 3 περιόδους μαθημάτων μέχρι τον Ιούνιο του 2010, θα ακολουθήσει εξάμηνη πρακτική εξάσκηση μέχρι τον Απρίλιο του 2011 σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας και μετά από επιτυχή εξεταστική δοκιμασία θα απονεμηθεί από τη Διεθνή Εταιρεία  Μαστολογίας το αντίστοιχο πιστοποιητικό σπουδών.





ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466, 210 5026051
E-MAIL: ngara@otenet.gr.     FAX:  210 5058795.  www. cosmosep. gr


1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ