Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009
Χοιρινό με ουίσκι
ΥΛΙΚΑ (για 8-10 άτομα)
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε χοντρές λωρίδες ή τηγανιά
1 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
5-6 πράσα (μόνο το άσπρο κομμάτι) κομμένα σε ροδέλες
1 κιλό στρογγυλά πατατάκια (ή τηγανητές πατάτες κομμένες ροδέλες)
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού ουίσκι
1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
αλάτι πιπέρι
Βράζουμε λίγο το χοιρινό και το ξεπλένουμε.
Στη χύτρα στρώνουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα πράσα.Από πάνω το χοιρινό και ρίχνουμε λάδι αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό (λίγο γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν κι άλλο) και το αφήνουμε να βράσει.
Μόλις βράσει και μείνει με πολύ λίγο ζουμί (αν έχει πολύ αφήστε την χύτρα ξεσκέπαστη να βράσει κι άλλο) προσθέτουμε τις τηγανητές πατάτες. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ουίσκι και την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε το φαγητό να πήξει και να χελώσει κουνώντας προσεκτικά την χύτρα για να μη λιώσουν τα υλικά.
Έχει φίνα γεύση και πολύ ελαφρύ φαγητό.
Μόλις βράσει και μείνει με πολύ λίγο ζουμί (αν έχει πολύ αφήστε την χύτρα ξεσκέπαστη να βράσει κι άλλο) προσθέτουμε τις τηγανητές πατάτες. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ουίσκι και την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε το φαγητό να πήξει και να χελώσει κουνώντας προσεκτικά την χύτρα για να μη λιώσουν τα υλικά.
Έχει φίνα γεύση και πολύ ελαφρύ φαγητό.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Περιμενω να μου το μαγειρεψεις οταν βρεθουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρια
χχχ