* Φασόλια με πάπρικα
Παραδοσιακή συνταγή κατσαρόλας από το Ηράκλειο της Κρήτης, πλημμυρισμένη με κρεμμύδι και φρέσκο μαϊντανό.
* Πατινιώτικος καπαμάς
Μοσχαράκι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα, που βρίσκουμε στην Πάτμο. Το πιάτο σερβίρεται συνήθως σε γαμήλια τραπέζια.
* Ξυλικόπιτες της Καρπάθου
Ντόπιο, λαχταριστό γλυκό, που
βρίσκουμε στην Κάρπαθο και φτιάχνεται με πορτοκάλι, κανέλα και μέλι.
* Μπακαλιαρόπιτα της Κέρκυρας
Πίτα από την Κορακιάνα της ωραίας Κέρκυρας, φτιαγμένη με ρύζι, γάλα, μαύρη σταφίδα και κανέλα. Το παραδοσιακό πιάτο σερβίρεται τις Απόκριες.
* Ψάρι μπιάνκο κερκυραϊκό
Παραδοσιακό κερκυραϊκό πιάτο, φτιαγμένο από ψάρι και πλούσια, λευκή σάλτσα. Ξεχωρίζει όχι μόνο για τη γευστικότητα αλλά και την απαράμιλλη θρεπτική αξία.
* Γκόλιο από τη Θράκη
Θρακιώτικη συνταγή, που ουσιαστικά πρόκειται για κολοκυθομελέτα φούρνου ή ξεσκέπαστη κολοκυθόπιτα.
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ