Social Icons

.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Πρόγραμμα που αλλάζει το σωματότυπο των ηθοποιών!

Πρόγραμμα που αλλάζει το σωματότυπο των ηθοποιών σε ταινίες ανέπτυξαν Γερμανοί ερευνητές του Ινστιτούτου Πληροφορικής Max Planck και μπορεί να τους κάνει να φαίνονται ψηλότεροι, μυώδεις ή αδυνατισμένοι.
Ειδικότερα, οι επιστήμονες σάρωσαν σε τρεις διαστάσεις 120 άνδρες και γυναίκες με διαφορετικούς τύπους σώματος και σε αρκετές στάσεις. Ύστερα από το συνδυασμό των τρισδιάστατων εικόνων που προήλθαν από την παραπάνω διαδικασία οι επιστήμονες κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα μοντέλο που το οποίο ήταν ο μέσος όρος των συμμετέχων στην έρευνα.
Αυτό το μοντέλο ύστερα από επεξεργασία λογισμικού αποκτά οποίο σωματότυπο και στάση επιθυμεί ο καθένας. Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται επιπλέον προγράμματα ώστε να καταγραφούν κινήσεις του σώματος στο σημείο της ταινίας όπου θα γίνει η... παρέμβαση. Η εικόνα τοποθετείται πάνω στο τρισδιάστατο μοντέλο και εκεί αλλάζουν όλα τα χαρακτηριστικά της σιλουέτας μέσω της παρέμβασεις στις παραμέτρους.
Αμέσως μετά την επεξεργασία, οι ερευνητές ζήτησαν από 15 ανθρώπους να παρακολουθήσουν το πρωτότυπο βίντεο και από άλλους 15 το επεξεργασμένο. Διαπιστώθηκε πως το αποτέλεσμα ήταν ρεαλιστικό ενώ δεν ήταν ορατή η... παρέμβαση.
Ωστόσο τονίστηκε πως χρειάζονται βελτιώσεις ώστε να χρησιμοποιηθεί η νέα τεχνολογία στον κινηματογράφο όσο και στη μικρή οθόνη.
Τον ερχόμενο Δεκέμβριο, το νέο λογισμικό θα παρουσιαστεί στη Σεούλ στο  συνέδριο γραφιστικής Siggraph Asia.



cosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ