Social Icons

.

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Διαγωνισμός ροχαλητού

Κάθε διαγωνιζόμενος έχει στη διάθεσή του 20 λεπτά προκειμένου να πάρει έναν υπνάκο ενώπιον μίας κριτικής επιτροπής που τον βαθμολογεί λαμβάνοντας υπόψη «επιδόσεις» όπως η ένταση και η διάρκεια του ροχαλητού, η στάση ύπνου και η περιβολή
Ένας ιδιότυπος διαγωνισμός... μεσημεριανού ύπνου έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα σε εμπορικό κέντρο της Μαδρίτης υπό την αιγίδα της ισπανικής Εθνικής Ένωσης Φίλων της Σιέστα. Στο πλαίσιο αυτού, 360 άτομα διαγωνίστηκαν μεταξύ τους στην... ξάπλα.
Συγκεκριμένα, κάθε συμμετέχων είχε στη διάθεσή του 20 λεπτά προκειμένου να πάρει έναν υπνάκο ενώπιον κριτικής επιτροπής η οποία από τη μεριά της, τον βαθμολογούσε λαμβάνοντας υπόψη «επιδόσεις» όπως την ένταση αλλά και τη διάρκεια του ροχαλητού, τη στάση ύπνου καθώς και την περιβολή του διαγωνιζόμενου (πιτζάμες, μάσκες ύπνου, κουκλάκια κ.α.). «Αποστολή του εν λόγω πρωταθλήματος είναι να διαδώσει την ιδέα πως σε πείσμα του σύγχρονου ρυθμού ζωής, ο μεσημεριανός ύπνος είναι κάτι που μας ανήκει, που πρέπει να υπερασπιζόμαστε και να ασκούμε επειδή κάνει καλό στην υγεία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής.
Για την ιστορία, νικητής του διαγωνισμού στέφθηκε ένας 62χρονος άνεργος από το Εκουαδόρ, ο Πέντρο Σορία Λόπεζ, ο οποίος κοιμήθηκε για 17 λεπτά ροχαλίζοντας με ένταση έως και 70 ντεσιμπέλ. Όσο για το μυστικό της επιτυχίας, ο ίδιος ο πρωταθλητής τόνισε πως δεν θα τα είχε καταφέρει εάν δεν είχε φάει του σκασμού ακριβώς πριν τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ