Social Icons

.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Μήπως σε απατά; Μάθε τι είναι η οικονομική απιστία!

Ναι ναι υπάρχει κι αυτή η απιστία ... η οικονομική. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά συμβαίνει στα ζευγάρια. Και μάλιστα μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον χωρισμό.
Μήπως έχεις κρύψει από τον άντρα σου κάποια αγορά σου; Ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα ρούχο που είδες και ερωτεύτηκες; Η ακόμα χειρότερα έχει κρυφό τραπεζικό λογαριασμό; Ε τον ...απάτησες ...οικονομικά!
Σύμφωνα με δημοσκόπηση  της εταιρείας Harris Interactive, που έγινε στις Η.Π.Α  τρεις στους δέκα αμερικανούς "απατούν" οικονομικά τον ή την σύντροφό τους λέγοντας ψέματα για τα χρήματα που κερδίζουν ή για κάποια μικρή ή μεγάλη αγορά που έχουν κάνει.
Συγκεκριμένα το 31% των ζευγαριών που έχουν βέβαια κοινό ταμείο, κρύβουν από τον σύντροφό τους εισοδήματα, τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και χρέη!
Η πλειοψηφία, το 58% (όσων ρωτήθηκαν) κρύβει τα μετρητά. Το 54% "δεν θυμάται" ότι έκανε μια αγορά, ενώ το 15% έχει κρυφό τραπεζικό λογαριασμό.
Το 11% μάλιστα των ερωτηθέντων αποκάλυψε ότι δεν λέει την αλήθεια στο έτερό του ήμισυ για τον μισθό του! Ευτυχώς σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση μόνο το 16% των ζευγαριών που αποκαλύφθηκε η οικονομική απιστία έφθασαν μέχρι το διαζύγιο. Ένας στους τρεις όμως δήλωσαν ότι η αποκάλυψη της αλήθειας τους οδήγησε σε καυγά και ένα μεγάλο ποσοστό δηλαδή το 42% δήλωσαν ότι μειώθηκε η εμπιστοσύνη που είχαν για το σύντροφό τους.
Τι μπορεί να μας κάνει να απατήσουμε το ταίρι μας οικονομικά;
Η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα εξηγεί γιατί μπορεί κάποιος να "απατήσει" οικονομικά το σύντροφό του : Πολλές φορές, η προσπάθεια που κάνει το ζευγάρι "να γίνει ένα" έχει αντίθετα αποτελέσματα και δημιουργεί την ανάγκη σε κάποιους να διατηρήσουν την ατομικότητά τους". Έτσι κάποιοι κρατούν οικονομικής φύσεως μυστικά από τον σύντροφό τους.  "Κάποιοι θέλουν  να κρατήσουν  κάτι μόνο  για τον εαυτό τους. Δεν παραδίνονται  στη σχέση και στον άνθρωπό τους 100%".
Η κ. Ζάφειρα, πιστεύει ότι η οικονομική απιστία, δεν μπορεί εύκολα να οδηγήσει ένα ζευγάρι σε διαζύγιο. Η διάθεση όμως να κρύψουμε πράγματα από τον σύντροφό μας μπορεί να σημαίνει έλλειψη εμπιστοσύνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε άλλου είδους απιστίες. Το σύνολο αυτών των απιστιών όμως θα μπορούσε να οδηγήσει  και στο χωρισμό.
"Ο τρόπος που διαχειρίζεται κάποιος τα οικονομικά του είναι και ο τρόπος που διαχειρίζεται το συναίσθημά του". λέει χαρακτηριστικά η ψυχολόγος. Είναι προτιμότερο να πεις στο σύντροφό σου ότι έχεις για παράδειγμα κάποια δικά σου χρήματα κρυμμένα, παρά να το κρύψεις. Αν το κάνεις σημαίνει ότι είσαι με το ένα πόδι έξω από τη σχέση.
Εσύ έχεις απιστήσει ποτέ ...οικονομικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ