Social Icons

.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

11-14 Φεβρουαρίου 2011 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cocktail




Ξεκίνησαν οι αιτήσεις δηλώσεων για συμμετοχή, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cocktail 2011. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει από το Νοέμβριο, η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ) ανακοίνωσε τη διεξαγωγή, του 16ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Cocktail για bartenders, από τις 11 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2011.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε
ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων, Ποτών και Τεχνολογίας, στο Metropolitan Expo, δίπλα από το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και με μέγα χορηγό τα DIAGEO Reserve Brands.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται με σκοπό, την ανάδειξη των καλύτερων bartenders σε Πανελλαδικό επίπεδο, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, στους Διεθνείς Διαγωνισμούς 2011 της International Bartenders Association (Ι.Β.Α.).
Το φετινό πρωτάθλημα, όπως κάθε χρόνο, θα περιλαμβάνει τις κατηγορίες:
Classic Cocktail Long drink, όπου οι διαγωνιζόμενοι θα παρουσιάσουν μία πρωτότυπη συνταγή, η οποία θα αξιολογηθεί τόσο τεχνικά, όσο και γευστικά, από έμπειρους κριτές και γευσιγνώστες. Την κατηγορία Cocktail Flairtending, όπου οι bartenders αξιολογούνται, για την επιδεξιότητα και την σύνθεση των κινήσεων με τα μπουκάλια και τα σέικερ. Eνώ τέλος για πρώτη φορά, θα λάβει χώρα ο διαγωνισμός, Non Alcoholic Cocktail, για την ανάδειξη του καλύτερου κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, όπου η αξιολόγηση εστιάζει στην θρεπτική αξία και την εμφάνιση του ποτού.
Τις ικανότητες και τις γνώσεις παρασκευής και παρουσίασης κοκτέιλ, καθώς την τεχνική κατάρτιση των διαγωνιζομένων θα κρίνει, σύμφωνα με τους κανόνες της Ι.Β.Α., εξειδικευμένη κριτική επιτροπή,  η οποία απαρτίζεται από το Δ.Σ της Ένωσης, καθώς και έμπειρους ξένους γευσιγνώστες, δημοσιογράφους γαστρονομίας και επαγγελματίες bartenders.
Για αιτήσεις συμμετοχής ανά κατηγορία, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους κανόνες του διαγωνισμού, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ