Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011
Κολπάκια μαγειρικής
1) Αν σε μία σούπα σας παραέπεσε το αλατάκι, απλά κόψτε λίγα κομματάκια ωμής πατάτας, βάλτε τα μέσα και συνεχίστε το βράσιμο.
Έτσι, η πατάτα θα απορροφήσει ποσότητα του αλατιού και η σούπα θα είναι λιγότερο αλατισμένη!
2) Αν μία σούπα είναι πολύ γλυκιά, απλά προσθέστε λίγο αλάτι.
Τα αλάτι θα "σπασει" τη γλυκάδα και θα την κάνει πιο φυσιολογική 3) Αν θέλετε να δείτε αν ένα αυγό είναι μελάτο ή όχι(ενώ το βράζετε), απλά κάντε το εξής:
Βγάλτε το και στριφογυρίστε το.
Αν κατά το στριφογύρισμά του αμφιταλαντώνεται, τότε σημαίνει ότι είναι ακόμα μελάτο.
Αν όμως στριφογυρνάει ομαλά, τότε έχει σφίξει
4) Αν θέλετε να δείτε αν ένα αυγό είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο, απλά κάντε το εξής:
Βουτήξτε το σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Αν βυθιστεί(φτάσει στον πάτο), σημαίνει ότι είναι φρέσκο, ενώ αν επιπλέει, σημαίνει ότι είναι μπαγιάτικο!
5) Όταν μαγειρεύετε καρρότα, μπιζέλια, καλαμπόκι, κλπ (κι άλλα τέτοια ελαφρώς γλυκά), προσθέστε λίγο ζάχαρη στο νερό και μετά βράστε τα.
Έτσι η γεύση τους θα γίνει πιο πλούσια και θα κρατηθεί πιο ζωντανή!
6) Ο ήλιος δεν ωριμάζει τις ντομάτες! Αυτό που τις ωριμάζει είναι η ζέστη.
Αν θέλετε επίσης να τις κρατήσετε φρέσκες για περισσότερο καιρό, ακουμπήστε τες κάπου με το κοτσάνι από κάτω!
7) Αν θέλετε να τηγανίσετε κρέας και δεν έχετε αντικολλητικό τηγάνι, κανένα πρόβλημα!
Απλά βάλτε από κάτω του μία φετούλα μπέικον και όχι μόνο δεν θα κολλήσει το κρέας στο τηγάνι, αλλά θα αποκτήσει και εξαιρετική γεύση!
8) Αν θέλετε να αφαιρέσετε το λίπος από μία σούπα, απλά πετάξτε λίγα παγάκια στην κατσαρόλα.
Ανακατέψτε και είστε έτοιμοι! Το λίπος θα προσκολληθεί στα παγάκια.
Μην τα αφήσετε για ώρα (να μην προλάβουν να λιώσουν και αλλοιώσουν τη σούπα), αλλά βγάλτε τα σύντομα.
9) Για να κάνετε πιο αφράτο και άσπρο ρυζάκι, βάλτε ένα κουταλάκι του τσαγιού για κάθε λίτρο νερού που βάζετε για να το βράσετε!
10) Για να κάνετε το ρύζι πιο εύγευστο και πιο πλούσιο σε γεύση, απλά βράστε το όχι με νερό, αλλά με ζουμάκι από μαγειρεμένα λαχανικά!
11) Αν κάνατε τη σούπα σας πολύ καυτερή, λίγο γαλατάκι μέσα, θα απορροφήσει αρκετό κάψιμο!
Ούτως ή άλλως μικρή ποσότητα γάλακτος, δεν θα γίνει αντιληπτή στη γεύση.
VIA
Έτσι, η πατάτα θα απορροφήσει ποσότητα του αλατιού και η σούπα θα είναι λιγότερο αλατισμένη!
2) Αν μία σούπα είναι πολύ γλυκιά, απλά προσθέστε λίγο αλάτι.
Τα αλάτι θα "σπασει" τη γλυκάδα και θα την κάνει πιο φυσιολογική 3) Αν θέλετε να δείτε αν ένα αυγό είναι μελάτο ή όχι(ενώ το βράζετε), απλά κάντε το εξής:
Βγάλτε το και στριφογυρίστε το.
Αν κατά το στριφογύρισμά του αμφιταλαντώνεται, τότε σημαίνει ότι είναι ακόμα μελάτο.
Αν όμως στριφογυρνάει ομαλά, τότε έχει σφίξει
4) Αν θέλετε να δείτε αν ένα αυγό είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο, απλά κάντε το εξής:
Βουτήξτε το σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Αν βυθιστεί(φτάσει στον πάτο), σημαίνει ότι είναι φρέσκο, ενώ αν επιπλέει, σημαίνει ότι είναι μπαγιάτικο!
5) Όταν μαγειρεύετε καρρότα, μπιζέλια, καλαμπόκι, κλπ (κι άλλα τέτοια ελαφρώς γλυκά), προσθέστε λίγο ζάχαρη στο νερό και μετά βράστε τα.
Έτσι η γεύση τους θα γίνει πιο πλούσια και θα κρατηθεί πιο ζωντανή!
6) Ο ήλιος δεν ωριμάζει τις ντομάτες! Αυτό που τις ωριμάζει είναι η ζέστη.
Αν θέλετε επίσης να τις κρατήσετε φρέσκες για περισσότερο καιρό, ακουμπήστε τες κάπου με το κοτσάνι από κάτω!
7) Αν θέλετε να τηγανίσετε κρέας και δεν έχετε αντικολλητικό τηγάνι, κανένα πρόβλημα!
Απλά βάλτε από κάτω του μία φετούλα μπέικον και όχι μόνο δεν θα κολλήσει το κρέας στο τηγάνι, αλλά θα αποκτήσει και εξαιρετική γεύση!
8) Αν θέλετε να αφαιρέσετε το λίπος από μία σούπα, απλά πετάξτε λίγα παγάκια στην κατσαρόλα.
Ανακατέψτε και είστε έτοιμοι! Το λίπος θα προσκολληθεί στα παγάκια.
Μην τα αφήσετε για ώρα (να μην προλάβουν να λιώσουν και αλλοιώσουν τη σούπα), αλλά βγάλτε τα σύντομα.
9) Για να κάνετε πιο αφράτο και άσπρο ρυζάκι, βάλτε ένα κουταλάκι του τσαγιού για κάθε λίτρο νερού που βάζετε για να το βράσετε!
10) Για να κάνετε το ρύζι πιο εύγευστο και πιο πλούσιο σε γεύση, απλά βράστε το όχι με νερό, αλλά με ζουμάκι από μαγειρεμένα λαχανικά!
11) Αν κάνατε τη σούπα σας πολύ καυτερή, λίγο γαλατάκι μέσα, θα απορροφήσει αρκετό κάψιμο!
Ούτως ή άλλως μικρή ποσότητα γάλακτος, δεν θα γίνει αντιληπτή στη γεύση.
VIA
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ