Social Icons

.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Μαραθωνοδρόμος 180 κιλών


Εξωτερικά, ο 40χρονος Κέλι Γκνάιτινγκ δεν θυμίζει σε τίποτα τους σκελετωμένους δρομείς από την Κένυα ή την Αιθιοπία που συνηθίζουν να τερματίζουν πρώτοι στους μαραθωνίους. Πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν ο ίδιος ζυγίζει τόσο όσο σχεδόν τέσσερις Κενυάτες μαραθωνοδρόμοι μαζί. Κι όμως, ο υπέρβαρος Αμερικανός είναι κι αυτός δρομέας. Μάλιστα, αρχής γενομένης από χθες, Κυριακή, κατέχει το ρεκόρ του περισσότερο βαρύ ανθρώπου που έχει τερματίσει ποτέ σε μαραθώνιο.
Τρεις φορές πρωταθλητής του σούμο στις ΗΠΑ, ο 40χρονος που έχει ύψος 1,80 μ. και βάρος 180 κιλά, πήρε μέρος στο χθεσινό μαραθώνιο του Λος Άντζελες. Κι όχι μόνο πήρε μέρος αλλά κατόρθωσε και να περάσει τη γραμμή του τερματισμού σε 9 ώρες, 48 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα. Τι κι αν έτρεξε μόνο τα πρώτα 13 χιλιόμετρα (και περπάτησε τα υπόλοιπα 29 χλμ.); Στην περίπτωση του Γκνάιτινγκ το αποτέλεσμα είναι που μετράει.
«Μπορεί να είμαι μεγαλόσωμος αλλά νιώθω πως έχω ταλέντο στο τρέξιμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωταθλητής του σούμο ο οποίος, κατά τα λεγόμενά του, πήρε μέρος στο μαραθώνιο με στόχο να αποτελέσει έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση για «όλους εκείνους τους ανθρώπους που είναι υπέρβαροι, που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και που πιστεύουν πως δεν μπορούν να επιτύχουν πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ