Social Icons

.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ιπτάμενη μονοκατοικία


Προς μεγάλη τους έκπληξη, οι κάτοικοι του Λος Άντζελες είδαν προ ημερών ένα πολύχρωμο αντικείμενο να ίπταται ψηλά στον καλιφορνέζικο ουρανό. Δεν ήταν πουλί, ούτε αεροπλάνο, ούτε ο σούπερμαν. Ήταν ένα κίτρινο σπιτάκι κρεμασμένο από εκατοντάδες μπαλόνια.
Προσπαθώντας να διαπιστώσουν κατά πόσο η φαντασία μπορεί να γίνει πραγματικότητα, επιστήμονες του National Geographic δοκίμασαν να ζωντανέψουν σκηνές από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ψηλά στον Ουρανό». Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη ταινία, ο πρωταγωνιστής (ένας 78χρονος δύστροπος γεράκος φτυστός ο Ζάχος Χατζηφωτίου) απογειώνει το σπίτι του με τη βοήθεια μπαλονιών και ξεκινά ένα αεροπορικό ταξίδι με προορισμό τη Νότια Αμερική.
Πίσω στον πραγματικό κόσμο, οι επιστήμονες του National Geographic μπορεί να μην κατάφεραν όσα ο φανταστικός ήρωας της Disney (δηλαδή να πετάξουν σε άλλη ήπειρο) αλλά επέτυχαν να ανεβάσουν το σπίτι τους (διαστάσεων 4,8 μ. επί 4,8 μ. και ύψους 5,5 μ.) σε ύψος 10.000 ποδιών παίρνοντας ώθηση από τα 300 μπαλόνια με ήλιο που είχαν δέσει στη στέγη αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ