Social Icons

.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Μις Ελέφαντας 2011...



Είναι μεγαλόσωμη, βαμμένη έντονα, έχει περίεργο πρόσωπο, είναι τετράποδη κι όμως... διακρίθηκε για την ομορφιά της! Ο λόγος για την Κάλι, έναν συμπαθέστατο ελέφαντα, ο οποίος νίκησε στον ετήσιο διαγωνισμό ομορφιάς ελεφάντων στο Νεπάλ.

Η πασαρέλα στην περιοχή Σαουράχα της Τσιτουάν, γέμισε με ελέφαντες, στο πλαίσιο τοπικής γιορτής για τους τουρίστες. Τα συμπαθή παχύδερμα, ήταν αλειμμένα με λάδι, με βαμμένα νύχια και ζωγραφισμένα δέρματα.

Βέβαια, όπως κάθε διαγωνισμός ομορφιάς που σέβεται τον εαυτό της, έχει και το μέρος με τα νυχτερινά φορέματα. Έτσι και οι ελέφαντες, έκαναν την εμφάνισή τους στην πασαρέλα με πολύχρωμα υφάσματα από μετάξι. Οι ελέφαντες κρίθηκαν με βάση την διακόσμηση του σώματός τους, την πειθαρχία και την υγιεινή.

Όλοι περίμεναν με αγωνία την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Νικήτρια τελικά ήταν η Κάλι, μια 15χρονη ελεφαντίνα .

Το Γραφείο Τουρισμού του Νεπάλ, το οποίο διοργάνωσε την εκδήλωση, δήλωσε ότι είναι ένας τρόπος για να ενθαρρυνθούν οι "φύλακες" των ελεφάντων να προσέξουν περισσότερο τα παχύδερμα.

Υπήρξαν όμως και αντιδράσεις εκ μέρους ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων. Συγκεκριμένα τους ενόχλησε ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν τα ζώα και γενικά οι συνθήκες ζωής τους. Στοιχεία της κυβέρνησης αναφέρουν ότι υπάρχουν 170 άγριοι ελέφαντες στο Νεπάλ και περίπου ισάριθμοι είναι οικόσιτοι. Οι ελέφαντες χρησιμοποιούνται από διάφορα θέρετρα στην περιοχή Τσιτουάν για σαφάρι και για περιπολίες στην ζούγκλα από την κυβέρνηση.
 






ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ