Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012
Σούπα κολοκύθας με κατίκι Δομοκού
Υλικά:
(για 4άτομα)
1 μικρή κολοκύθα
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. κατίκι Δομοκού (κατά προτίμηση πικάντικο)
60 ml ελαιόλαδο
60 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια
Ζωμό κότας
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Καθαρίζουμε την κολοκύθα και αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες.
2.Την κόβουμε σε κομμάτια και την σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα.
3.Συμπληρώνουμε με ζωμό κότας, ώσπου να σκεπαστούν και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου.
4.Αφού βράσουν καλά, τα χτυπάμε σε μπλέντερ και τα περνάμε από σήτα.
5.Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστή, προσθέτοντας και μια κουταλιά κατίκι Δομοκού.
http://www.ofono.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ