Social Icons

.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Αφιέρωμα στα κινούμενα σχέδια

Βλέπω ταινίες τεχνικά άρτιες, το θέμα όμως είναι να κάνεις τέχνη με την καρδιά κι όχι με τον υπολογιστή μόνο. Δεν έχουν όλες οι ταινίες αυτές ψυχή. Το θέμα είναι το τι λες με την ταινία σου, για ποιο θέμα μιλάς κι όχι πόση δράση βάζεις… Τι σημαίνει τελικά καλή ταινία;"
Ο θρύλος των κινουμένων σχεδίων και της περίφημης "Σχολής του Ζάγκρεμπ" - ο 80χρονος σήμερα Μπόριβοϊ Ντοβνίκοβιτς (γνωστός ως "Μπόρντο" από την σύντμηση των δυο πρώτων συλλαβών του ονόματος και του επιθέτου που στη γλώσσα του σημαίνει "κόκκινο") βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ως επίσημος προσκεκλημένος του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου το οποίο διοργανώνει μεγάλο αφιέρωμα στην περίφημη "Σχολή Κινουμένων σχεδίων του Ζάγκρεμπ".
"Οι κρίσεις -οικονομικές ή πολιτικές μπορεί και να βοηθούν στη δημιουργικότητα, στην έμπνευση. Περάσαμε κι εμείς κρίση στην Κροατία. Η σημαντικότερη κρίση όμως δεν ήταν η οικονομική, ήταν η άγρια, η σκληρή μετάβαση -μέσα σε μια νύχτα- από τον σοσιαλισμό στον άγριο καπιταλισμό. Αυτό ήταν το δυσκολότερο για όλους. Αν αγαπάς όμως αυτό που δημιουργείς, επιμένεις", είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ ο Κροάτης καρτουνίστας.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ