Social Icons

.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ζητούνται επειγόντως... γυναίκες


Περίπου 20 άντρες σε ένα χωριό του Γκουτζαράτ συζούν σε ένα σπίτι και μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού, αφού στο χωριό δεν υπάρχουν... γυναίκες. Και όσες ζούνε εκεί, ζητούν... προίκα για να πουν το "ναι" στους γαμπρούς.
Οι άνδρες στο χωριό Σιγιάνι ζούνε, τρώνε και κοιμούνται μαζί στο ίδιο στρώμα πάνω στο γυμνό πάτωμα, όπως ακριβώς τα παντρεμένα ζευγάρια, αποτελώντας ζωντανό παράδειγμα της μεγάλης δυσαναλογίας που υπάρχει στην Ινδία ανάμεσα στα δύο φύλα.
Σύμφωνα με φετινά δημογραφικά στοιχεία σε κάθε 1.000 αγόρια που γεννιούνται αντιστοιχούν 914 κορίτσια. Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται η επί δεκαετίες προτίμηση των Ινδών στα αγόρια, με τα ζευγάρια να καταφεύγουν σε φτηνά υπερηχογραφήματα και επιλεκτικές αμβλώσεις.
Η απουσία γυναικών είναι εμφανής στο χωριό Σιγιάνι: τα σπίτια είναι απεριποίητα και βρώμικα, τα παιδιά λίγα, ακόμα και οι αγελάδες - την φροντίδα των οποίων έχουν οι γυναίκες - περιφέρονται στους στενούς δρόμους.
"Υπάρχουν τόσες λίγες γυναίκες και οι περισσότερες αναζητούν καλύτερες προοπτικές", αναφέρουν οι νεαροί άντρες του χωριού.
Η κατάσταση αυτή έχει αντιστρέψει και ένα άλλο έθιμο της Ινδίας που θέλει του γονείς κοριτσιών να δίνουν μεγάλη προίκα στους μέλλοντες γαμπρούς. Στο Σιγιάνι, οι γυναίκες ζητούν μεγάλα ποσά για να πουν το "ναι".
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ