Social Icons

.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Facebook: Τι δείχνει για την κοινωνική σας ζωή ο αριθμός των «φίλων» σας



Μπορεί να έχετε 800 ή 1000 online «φίλους» στο Facebook αλλά πόσοι από αυτούς είναι φίλοι σας και στην πραγματική ζωή; Σύμφωνα με τους επιστήμονες... αρκετοί!
Ερευνητές του University College London κατάφεραν να βρουν έναν «κρίκο» που να συνδέει τους διαδικτυακούς φίλους που έχει κάποιος με το με το μέγεθος συγκεκριμένων τμημάτων του εγκεφάλου που σχετίζονται με τις κοινωνικές του δεξιότητες.
Οι μαγνητικές τομογραφίες έδειξαν ότι η μεγάλη «κοινωνικότητα» στο Facebook αυξάνει το μέγεθος των αμυγδαλών του εγκεφάλου, οι οποίες συνδέονται με τις συναισθηματικές αντιδράσεις ενός ανθρώπου. Προηγούμενα τεστ είχαν δείξει πως αυτή η περιοχή του εγκεφάλου είναι μεγαλύτερη σε όσους έχουν περισσότερους πραγματικούς φίλους.
Ο Καθηγητής Geraint Rees δήλωσε: «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook για να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις τους».
Από την άλλη, η Susan Greenfield, νευρολόγος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, προειδοποιεί πως οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης προκαλούν σημαντικές αλλαγές στους εγκεφάλους των νέων, ενθαρρύνοντας τον εγωκεντρισμό και μειώνοντας την αυτοσυγκέντρωσή τους.
http://www.mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ