Social Icons

.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη…



Οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν και κατά πάσα πιθανότητα το παιδί σας ξέρει ήδη τι δώρο θα ζητήσει απ’ τον Άη Βασίλη. Είναι λοιπόν ώρα να το βοηθήσετε να γράψει το παραδοσιακό γράμμα που ξεκινάει κάπως έτσι: «Αγαπητέ Άη Βασίλη…»

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που ο Άγιος Βασίλης πνίγεται στη δουλειά. Ωστόσο βρίσκει πάντα χρόνο να βοηθάει τα ξωτικά του στην ετοιμασία των δώρων και το διάβασμα των παιδικών γραμμάτων που φτάνουν κατά εκατοντάδες στο γραμματοκιβώτιό του. Αν λοιπόν το παιδί σας θέλει να στείλει στον αγαπημένο άγιο μερικές γραμμές για να τον βοηθήσει να διαλέξει το δώρο του, βοηθήστε το να γράψει αυτό το γράμμα. Είναι μια παράδοση που αξίζει τον κόπο να την διατηρήσουμε.
Διαλέξτε μια ώρα που και εσείς και το παιδί έχετε ελεύθερο χρόνο και προμηθεύστε στο με χαρτί, στυλό, χρωματιστά μολύβια και μαρκαδόρους, φάκελο και γραμματόσημα. Βοηθήστε το να μπει ακόμα περισσότερο στο κλίμα βάζοντας ένα CD με χριστουγεννιάτικα τραγούδια ή καθίστε να γράψετε το γράμμα δίπλα στο στολισμένο χριστουγεννιάτικό δέντρο.
Καθοδηγήστε το να ξεκινήσει γράφοντας έναν χαιρετισμό και να συστήσει στον Αγ. Βασίλη τον εαυτό του. Μα φυσικά, ο Αγ. Βασίλης ξέρει ποιο είναι το κάθε παιδάκι, αλλά 1ον έτσι γίνεται πάντα στην επίσημη αλληλογραφία και 2ον μια μικρή υπενθύμιση θα βοηθήσει τον γλυκό Άγιο να μην μπερδευτεί.
Στη συνέχεια θα πρέπει να του γράψει, πως ήταν η χρονιά που πέρασε. Μήπως είναι η πρώτη χρονιά που πηγαίνει σχολείο; Μήπως στην οικογένεια προστέθηκε ένα καινούργιο αδερφάκι; Ουαου, ο Άγιος Βασίλης θα ξετρελαθεί απ’ τη χαρά του μόλις μάθει τέτοια υπέροχα νέα!
Ήρθε τώρα η ώρα να γράψει τι θέλει να του φέρει. Μην ξεχάσετε να του θέσετε μερικούς κανόνες στο τι μπορεί να ζητήσει. Εξηγήστε του πως ο Άγιος Βασίλης πηγαίνει δώρα σε όλα τα παιδάκια του κόσμου και δεν είναι σωστό να τον δυσκολεύουμε ζητώντας του πολύ ακριβά ή πάρα πολλά δώρα. Μπορεί επίσης να ζητήσει κάποιο δώρο για το μικρότερο αδερφάκι του που ακόμα δεν ξέρει να γράφει.
Επίσης μπορείτε να το παροτρύνετε να σκεφτεί και κάποιους άλλους ανθρώπους που χρειάζονται κάτι από τον Άγιο Βασίλη. Τους ανθρώπους που δεν έχουν οικογένεια και χρήματα και ίσως χρειάζονται μια ζεστή κουβέρτα ή λίγο φαγητό. Τα παιδιά που δεν έχουν γονείς και χρειάζονται μια οικογένεια και ένα μικρό δώρο.
Ακόμα,  πείτε του ότι ο Άγιος Βασίλης τρελαίνεται για παιδικές ζωγραφιές ή κολάζ και ίσως είναι μια καλή ιδέα να ζωγραφίσει το δώρο που θέλει να του φέρει ή να φτιάξει ένα κολάζ με μια φωτογραφία που βρήκατε σε κάποιο περιοδικό ή φυλλάδιο.

Παροτρύνετέ το να τελειώσει το γράμμα του ευχαριστώντας τον Άγιο Βασίλη που του φέρνει δώρα κάθε χρόνο και να υπογράψει την πρώτη του –ίσως- επίσημη επιστολή.
Βάλτε το γράμμα σε έναν όμορφο φάκελο και δείξτε του πώς να κολλήσει πάνω του τα γραμματόσημα.
Καλές γιορτές!
 http://fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ