Social Icons

.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Τα 5 πιο εντυπωσιακά ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης!



Γήπεδα που σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό. επιβλητικά, πολύχρωμα... Γήπεδα που σε προκαλούν να πας, ακόμα και για καφέ, μόνο για να τα απολαύσεις. Χωρίς να έχει αγώνα. Καμία σχέση με τα δικά μας δηλαδή.
5. AOL Arena


Το AOL Arena, είναι το δημοτικό γήπεδο του Αμβούργου και έδρα της τοπικής ομάδας.
Έχει χωρητικότητα 45.442 θέσεων, και κόστισε 97 εκατομμύρια ευρώ! 


 
 


4. Donbass Arena

Το Donbass Arena βρίσκεται στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας. Είναι η έδρα της Σαχτάρ και έχει χωρητικότητα 51.504 θέσεων. Το κόστος ανέγερσης, ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ!
 
 
 
 
 

3. Amsterdam Arena

Το γήπεδο του Άμστερνταμ, και έδρα του "Αίαντα" έχει χωρητικότητα 51.859 θέσεων και ...πάρκινγκ για ποδήλατα, χωρητικότητας 3.000 ποδηλάτων!  Το κόστος ανέγερσης έφτασε τα 140 εκατομμύρια ευρώ!

 
 
 


2. Wembley

Το ιστορικό γήπεδο του Λονδίνου που γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε ακριβώς στο ίδιο σημείο, κόστισε 975 εκατομμύρια λίρες! Η χωρητικότητά του φτάνει τις 90.000 θέσεις. Η εντυπωσιακή αψίδα που βρίσκεται γύρω από το γήπεδο, φτάνει τα 133 μέτρα!

 
 

 


1. Allianz Arena

Το διαμάντι του Μονάχου. Το Allianz Arena, αλλάζει χρώματα ανάλογα με την ομάδα που αγωνίζεται. Κόκκινο όταν αγωνίζεται η Μπάγερν, μπλέ όταν αγωνίζεται η Μόναχο 1860. Όταν αγωνίζεται η εθνική Γερμανίας, το γήπεδο γίνεται λευκό! Η χωρητικότητά του είναι 69.901 θέσεις. Αυτό το στολίδι, κόστισε 340 εκατομμύρια ευρώ!





http://news.youropia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ