Social Icons

.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Το νεογνό που νίκησε το θάνατο



O Οliver Morgan είναι παράδειγμά για όλους. Δεν είχε ακόμα γεννηθεί και έπρεπε να παλέψει για τι ζωή του. Ενώ η μητέρα του βρισκόταν στην  37,5 εβδομάδα κύησης αισθάνθηκε να αιμορραγεί.

Όταν έφτασε εσπευσμένα στο νοσοκομείο οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι εμφάνισε μια σπάνια πάθηση και έτσι μπήκε στο χειρουργείο.

Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι το αίμα ήταν του εμβρύου το οποίο έπασχε από την ασθένεια  Vasa Previa

Η 36χρονη Katy γέννησε με καισαρική τομή. Το μικρό πλασματάκι που είχε στην κοιλία της δεν είχε σφυγμό, ήταν κατάχλομο και ακίνητο.

Για 25 λεπτά οι γιατροί έδιναν μάχη να τον  επαναφέρουν στη ζωή. Του έκαναν μαλάξεις στην καρδιά, του έδωσαν οξυγόνο και του έκαναν μετάγγιση αίματος από τον ομφάλιο λώρο που δεν του τον είχαν κόψει ακόμη.

Ξαφνικά ο πρώτος παλμός  ακούστηκε στον καρδιογράφο. Το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη λόγω της έλλειψης οξυγόνου.

Ο Oliver παρέμεινε σε θερμοκοιτίδα με ειδική θερμοκρασία στους 33 βαθμούς Κελσίου, ώστε το αίμα να έχει κανονική ροή στις φλέβες του και να αιματώνονται σωστά ο εγκέφαλος και η καρδιά του.

Πέρασαν άλλες τρείς μέρες και οι γιατροί ανέβασαν τη θερμοκρασία στη θερμοκοιτίδα στους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ παρείχαν μητρικό γάλα στο μωρό διοχετεύοντάς το κατευθείαν στο στομάχι του.

Σήμερα είναι 15 μηνών, υγιέστατος, ένα χαρούμενο μωρό.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ