Social Icons

.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η ιστορία του BIKINI



Οι εφευρέτες ήταν δύο Γάλλοι, Jacques Heim και ο Louis Reard. Φυσικά, ο Heim και ο Reard δημιούργησαν την ιδέα bikini προφανώς χωρίς γνωρίζουν ότι τοιχογραφίες σε σπήλαια που χρονολογούνται από 1600 π.χ. παρουσίαζαν παρομμοιότυπες ενδυμασίες.

Ο Heim, ένας μόδιστρος σχεδιαστής από τις Κάνες, είχε σχεδιάσει ένα πολύ μικρό μαγιό αποκαλούμενο "Atome" (στα Γαλλικά άτομο).

Για να προωθήσει ευρύτερα το δημιούργημά του, μίσθωσε ένα διαφημιστικό αεροπλάνο για να μεταφέρει την επιγραφή : "Atome -- το μικρότερο μαγιό στον κόσμο" τρεις εβδομάδες αργότερα, ο Louis Reard, έβγαλε και αυτός ένα αεροπλάνο με την επιγραφή: "bikini -- μικρότερο και από το μικρότερο μαγιό στον κόσμο"…

Στις 5 Ιουλίου ..1946, ο Reard παρουσίασε το bikini σε μια επίδειξη μόδας στο Παρίσι. Για τον σκοπό αυτό προσέλαβε την χορεύτρια Micheline Bernardini επειδή ήταν η μόνη γυναίκα που δεν δίστασε να βγει στην πασαρέλα φορώντας μόνο το bikini.

Το μαγιό ονομάστηκε έτσι από τα μικρά νησιά του Νότιου Ειρηνικού, τα bikini στην περιοχή που οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν καθιερώσει ως περιοχή πυρηνικών δοκιμών. Αλλά η δημιουργία και η εισαγωγή του bikini ήταν από μόνη της μια πολιτιστική και μοντέρνα έκρηξη, και ο swimwear κόσμος δεν ήταν ποτέ πια ο ίδιος.

Το 1977 στο Ρίο de Janeiro και το ST. Tropez εμφανίστηκε το μαγιό tanga, αποκαλούμενο επίσης thong (λουρί), ή string bikini. Η χρήση του string απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, αφού εκθέτει σχεδόν όλο οπίσθιο μέρος, αλλά εάν δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή εκθέτει και τον ίδιο τον φέροντα.

http://www.gr2day.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ