Social Icons

.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Περιορισμός των Κοινωνικών ελευθεριών

 ΑΠΟ http://www.imerisia.gr

Λιγότερες ήταν οι... ελεύθερες χώρες το 2009, αποκαλύπτει η οργάνωση Freedom House, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση των κοινωνικών ελευθεριών παγκοσμίως από το 1972.
Στην έκθεσή της, η οργάνωση περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση, ακόμα και σε ανεπτυγμένες χώρες, όπως την Κίνα και τη Ρωσία

Επλήγη...
Η ελευθερία επλήγη σε 40 χώρες σε Αφρική, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και το πρώην σοβιετικό μπλοκ. Μπαχρέιν, Ιορδανία, Καζακστάν Κιργιζία και Υεμένη υποχώρησαν στην κατηγορία των «μη ελεύθερων» χωρών, αυξάνοντάς τις από 42 στις 47.
Οι εκλογικές δημοκρατίες μειώθηκαν κατά 3, στις 119 -στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1995- 89 χώρες χαρακτηρίστηκαν «ελεύθερες» και 58 «σχεδόν ελεύθερες».
Η Freedom Ηouse καταγράφει βελτίωση της κατάστασης στο Ιράκ, επιδείνωση όμως σε άλλα καυτά μέτωπα, όπως Αφγανιστάν και Ιράν. Στέκεται στην εκλογή Ομπάμα που «εξισορρόπησε» τις αντιτρομοκρατικές πολιτικές Μπους, περιγράφει ως ανησυχητική την κατάσταση στη Λατινική Αμερική, αναφέρεται στη μεταναστευτική πολιτική της δυτικής Ευρώπης, με τις κοινωνικές ελευθερίες να υποχωρούν σε Ελβετία και Μάλτα, ενώ καταγράφει επιδείνωση στις περισσότερες χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ.
Πωλούν ψήφους
Ακόμα όμως και στις (δηλωμένες τουλάχιστον) δημοκρατίες, όπως η Ουκρανία, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, οι πολίτες πωλούν ψήφους σε όσους υποψηφίους ενδιαφέρονται έναντι 37-63 δολαρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ