Social Icons

.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Έτσι γίνονται οι χρυσοί αιώνες!!!

Το Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή κατά τον περίφημο Χρυσούν Αιώνα της Αθήνας,της πρώτης παγκόσμίως!!!Δημοκρατίας,έθετε κάποιους όρους για να γίνει κάποιος πολιτικός.

Ο νόμος απαιτούσε τα εξής:
1) Να είναι Έλλην πολίτης
2) Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
3) Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος
4) Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.Εάν συνέτρεχαν όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις,τότε ο εν λόγω υποψήφιος μπορούσε να γίνει πολιτικός. Αν σαν εκλεγμένοςπολιτικός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα,τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.
Αν δεν έφθανε η περιουσία του τότε έπρεπε να κατασχεθεί ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν) και το υπόλοιπο που αδυνατεί να καλύψει,να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα η ποινή ήταν :
AΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ !!!
ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!!!

Και όλα αυτά τον 5ο π.Χ. ΑΙΩΝΑ - τον ΧΡΥΣΟYΝ ΑΙΩΝΑ.
http://ithominews.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Κατερίνα μου καλησπέρα
    Θα σου γράψω αυτό που λέει η λαϊκή θυμοσοφία : "Αδελφές και παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια"
    Αν ήξεραν οι ψηφοφόροι και οι πιστοί, ποιοι χρησιμοποιούν χοντρή φωνή και το παίζουν ηγέτες... ενώ είναι εντελώς ξεφωνημένες στην ψυχή και στον πισινό τους... απλά θα είχαμε άλλη Ελλάδα.
    Αλλά έχουμε τους "θεσμούς" που θα σε τιμωρήσουν αν δείξεις ονομαστικά την βρωμιά πίσω από τα "παράσημα"...
    Οπότε ... "αδερφές και παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια"
    χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ