Social Icons

.

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Νέα μόδα οι τελετές διαζυγίου

Ν
έα μόδα έχουν γίνει οι τελετές διαζυγίων στην Ιαπωνία μετά τα εγκαίνια του μεγάρου διαζυγίων σε ένα μικρό χώρο στο Τόκιο.
Το μέγαρο διαζυγίων εγκαινιάστηκε από αν πρώην πωλητή, τον Χιρόκι Τεράι και απο τότε 25 μέχρι στιγμής ζευγάρια επιλέγουν να γιορτάσουν το τέλος ενός αποτυχημένου γάμου λέγοντας «δέχομαι« για τελευταία φορά σε μία τελετή παρόντων συγγενών και φίλων.
Τα ζευγάρια καταβάλλουν από 606 δολάρια για την τελετή, που είναι εξίσου μεγαλειώδης με εκείνη του γάμου, προκειμένου να δώσουν τέλος στη σχέση τους προτού επισήμως καταθέσουν αίτηση διαζυγίου.
Οπως εξηγεί ο Τεράι έχει δεχτεί πάνω από 900 αιτήσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του επιχειρηματίας, κ. Φούτζι που μαζί με την πρώην σύζυγό του πήγαν στο Μέγαρο Διαζυγίων για να σπάσουν τα δεσμά του γάμου τους.
Το ζεύγος έφθασε με μια άμαξα ενώ πεζή πίσω τους ακολουθούσαν οι συγγενείς και φίλοι τους που παραβρέθηκαν στην μεγαλόπρεπη τελετή.
«Δίνοντας τέλος στο γάμο μας, θέλαμε να κάνουμε μία νέα αρχή και να αποκτήσουμε μία αίσθηση ανανέωσης», δήλωσε στην τηλεόραση του Ρόιτερ ο 33χρονος
Εισερχόμενοι στην αίθουσα στάθηκαν εν τω μέσω αυτής και σε μια συμβολική κίνηση κατέστρεψαν με σφυρί τη βέρα τους κάτι που σημαίνει το τέλος της σχέσης τους. Το σφυρί έφερε πάνω του ένα κεφάλι βατράχου καθώς οι βάτραχοι συμβολίζουν την αλλαγή στην ιαπωνέζικη παράδοση.
«Τη στιγμή που είδα τη σπασμένη βέρα, είπα στον εαυτό μου "Ναι. Είναι ωραία η αίσθηση», είπε η κ. Φούτζι μετά από οκτώ χρόνια γάμου.
Ο Τεράι, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο πρώτος διοργανωτής τελετών διαζυγίου στην Ιαπωνία, είχε αυτή την ιδέα για να βοηθήσει τα ζευγάρια να γιορτάζουν την απόφασή τους να χωρίσουν επειδή ένας φίλος του πέρασε ένα επώδυνο διαζύγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ