Social Icons

.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Το σφουγγαρόπανο κάνει τους άντρες

Πόσοι Eλληνες θα δήλωναν «επάγγελμα οικιακά» στην ταυτότητα (τότε, φυσικά, που αναφερόταν μαζί με το θρήσκευμα); Μάλλον ούτε ένας. Στην Ιταλία υπάρχουν τουλάχιστον 250 νοματαίοι από τα 5.000 μέλη του... «Συλλόγου Ανδρών Οικοκυρίων». Ιδρύθηκε το 2003 και διοργάνωσε τις προάλλες το πρώτο του συνέδριο στο Σαν Ρέμο, έχοντας μάλιστα χορηγούς εταιρείες τροφίμων, απορρυπαντικών και ειδών υγιεινής. Λίγο η ανεργία, λίγο η αλλαγή ρόλων στη μεταβιομηχανική Δύση, και να 'σου μια νέα επαγγελματική προοπτική!
«Στην αρχή οι φίλοι με κορόιδευαν ότι έγινα γκέι στα γεράματα! Καμία σχέση?», βεβαιώνει ο εικονιζόμενος. Πήρε σύνταξη ύστερα από 30 χρόνια στα καράβια και σήμερα φροντίζει το εγγονάκι του. Μαγειρεύει, πλένει τα πιάτα, ξεσκονίζει, σφουγγαρίζει. «Μόνο το σιδέρωμα το κάνω αγγαρεία», εξομολογήθηκε στο «Panorama» o 70χρονος πρώην θαλασσόλυκος- νυν σπιτόγατος. Αν σας τρώει η απορία για την προσωπική ζωή αυτών των εξωτικών πλασμάτων:
Το 30% είναι χωρισμένοι, το 5% εργένηδες και το 65% παντρεμένοι ή με σταθερή σύντροφο. Οι περισσότεροι έχουν παιδιά, ενώ αρκετοί εργάζονται όπως οι γυναίκες τους.
«Υπολογίζω ότι οι άντρες με κύρια απασχόληση τις δουλειές του σπιτιού ξεπερνούν τους 22.500 στην Ιταλία», τόνισε ο 58χρονος ιδρυτής του Συλλόγου, Φιορέντσο Μπερσάνι. Να πούμε... και στα δικά μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ