Social Icons

.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Το Βερολίνο έγινε... πόλη του φωτός!

Δείτε φωτογραφίες από το γερμανικό φεστιβάλ του φωτός.
Μία διαφορετική πλευρά του Βερολίνου είχαν την ευκαιρία να δουν οι τουρίστες και οι κάτοικοί του, στο ετήσιο φεστιβάλ φωτισμού, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε Οκτώβρη στη γερμανική πρωτεύουσα.



Το φεστιβάλ που διήρκησε δύο εβδομάδες και έδωσε χρώμα σε ολόκληρη την πόλη, άνοιξε την αυλαία του στις 13 Οκτωβρίου και έληξε στις 24 του ίδιου μήνα.


Αξιοθέατα της πόλης όπως η πύλη του Βρανδεμβούργου και η Αλεξάντερπλατς, ο Καθεδρικός του Βερολίνου και πολλά άλλα ιστορικά μνημεία και κτήρια φωταγωγήθηκαν με ειδικά φώτα και λέιζερ, μετατρέποντας την νύχτα σε φαντασμαγορικό υπερθέαμα. Οι νυχτερινές βόλτες στους δρόμους της γερμανικής μεγαλούπολης, απέκτησαν μια εντελώς διαφορετική, φουτουριστική χροιά. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ υπό τα πολύχρωμα φώτα, διεξήχθησαν πολλές συναυλίες και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, προς τέρψιν των επισκεπτών.

Είναι η έκτη φορά που διεξάγεται το φεστιβάλ Φωτισμού, το οποίο διοργανώνεται από τον ίδιο τον Δήμαρχο της πόλης, Κλάους Βόβεραϊτ. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέφθηκαν το Βερολίνο για να παραβρεθούν στην εκδήλωση, γεγονός που την καθιστά πολύ προσοδοφόρα και σημαντική για την γερμανική οικονομία.

Το φεστιβάλ μπορεί να παρακολουθήσει κανείς με τρεις τρόπους. Είτε με τον συμβατικό, περπατώντας στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, είτε με μία μικρή βαρκάδα ή τέλος ακόμα και από αέρος! Για τους υπόλοιπους, το Forthnet.gr έψαξε και παρουσιάζει φωτογραφίες από το γερμανικό υπερθέαμα.

.forthnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ