Social Icons

.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Πολλές ελιές = καλή υγεία!

Γερά κόκαλα, εύρωστοι μύες και ελάχιστες ρυτίδες. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά όσων έχουν πολλές ελιές και δεν εννοούμε το δέντρο αλλά τα σημάδια στο σώμα!
Πόσες φορές αλήθεια δεν αναρωτηθήκατε βλέποντας τη Σίντι Κρόφορντ γιατί δεν περνάει ο χρόνος από πάνω της; Την απάντηση σας τη δίνουν οι ερευνητές του Τµήµατος Γενετικής Επιδηµιολογίας του King’s College του Λονδίνου οι οποίοι υποστηρίζουν ότι όσοι έχουν πολλές ελιές στο σώµα τους διαθέτουν γερά κόκαλα, εύρωστους µύς και κυρίως λιγότερες ρυτίδες, δηλαδή το σώμα διαθέτει αντιγηραντική δράση!
Μάλιστα έδωσαν και έναν μαγικό αριθμό ελιών: όσοι είπαν διαθέτουν από 100 ελιές και πάνω στο σώμα τους ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και είναι «προικισμένοι» έχοντας 50% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν οστεοπόρωση, συγκριτικά µε τους ανθρώπους που ο αριθµός των ελιών στο σώµα τους δεν ξεπερνά τις 25! Παράλληλα, τονίζουν ότι είναι γενετικά προστατευμένοι απέναντι στη φυσιολογική φθορά του χρόνου!
Όπως τονίζουν οι ίδιοι, κατά µέσο όρο οι άνθρωποι έχουν περίπου 30 µε 40 ελιές στο σώµα τους ενώοι τυχεροί με τουλάχιστον 100, αποτελούν το 10% - 15% του πληθυσμού.
Με τους ερευνητές της Επιδημιολογίας του King’sCollegeνα δηλώνουν ότι  θέλουν τώρα να εξετάσουν και την πιθανότητα αν οι πολλές ελιές στο ανθρώπινο σώµα προστατεύουν καλύτερα τον οργανισµό και από άλλα συμπτώματα όπως είναι η περιορισμένη όραση και οι καρδιοπάθειες, δε λείπει και ο αντίλογος.
Αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο μεγάλος αριθμός ελιών δεν είναι και τόσο αθώος, πολύ δε περισσότερο ωφέλιμος, καθώς τον συνδέουν με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου. Τονίζουν δε ότι οι ελιές είναι δερµατικά κύτταρα που άρχισαν µε ταχύ ρυθµό να επιµερίζονται για να προκαλέσουν καρκίνο αλλά στη συνέχεια αδρανοποιήθηκαν από τους µηχανισµούς άµυνας του οργανισµού µας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ