Social Icons

.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Βόλος: Ξεκίνησε η πρώτη Σχολή Αστρονομίας της Ελλάδας

Το Σάββατο, 15η Ιανουαρίου, 60 και πλέον μαθητές, συνοδευόμενοι με τους γονείς τους προσέτρεξαν στα Γραφεία της Εταιρείας και εγγράφηκαν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ήταν εκείνη που ίδρυσε τη Σχολή, όπου θα διδαχθούν οι στοιχειώδεις γνώσεις, της τόσο σπουδαίας αυτής επιστήμης της αστρονομίας. Οι αστρονομικές έννοιες που θα διδαχθούν θα είναι στο γυμνασιακό γνωστικό επίπεδο, ώστε να γίνονται κατανοητές από όλους τους μαθητές.
Η Σχολή λειτουργεί στο αμφιθέατρο του
Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κάθε Σάββατο, 5 έως 7 το απόγευμα. Η ημέρα και ή ώρα αυτή επιλέχθηκε, ώστε να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθούν τη Σχολή, πέρα από τα μαθήματα του σχολείου τους και τα φροντιστήρια τους. Επί πλέον δε, να μπορούν να τα παρακολουθούν και οι μαθητές, που θα προέρχονται από τους γειτονικούς νομούς. Και πραγματικά εγγράφηκαν ήδη στη Σχολή μαθητές από τη Λάρισα, τη Λαμία και άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.
Η Σχολή θα λειτουργεί κανονικά ως σχολείο, με κανονική παράδοση μαθήματος, εξέταση των μαθητών σε κάθε μάθημα, τεστ κατά διαστήματα, γραπτές εξετάσεις στο τέλος, ενώ η φοίτηση θα πρέπει να είναι ανελλιπής. Γι' αυτό σε κάθε μάθημα οι μαθητές θα δίνουν την παρουσία τους. Στους μαθητές θα δίνεται και εργασία στο σπίτι με ασκήσεις, περιλήψεις, ερωτήσεις και πρακτική εξάσκηση.
Η Σχολή θα είναι εφέτος τρίμηνης διάρκειας, μέχρι και τις παραμονές του Πάσχα και θα ασχοληθεί με τον πρώτο κύκλο μαθημάτων που περιλαμβάνει το Πλανητικό μας Σύστημα: Τον Ήλιο, τους πλανήτες, τους δορυφόρους των πλανητών, τους κομήτες, τους αστεροειδείς, τους μετεωρίτες κ.λπ. Στους σπουδαστές της Σχολής θα διανεμηθεί και το πρώτο τεύχος του βιβλίου αστρονομίας, ειδικά γραμμένο για τη Σχολή, που θα αποτελέσει το καλύτερο βοήθημα τους, διότι θα είναι συν τοις άλλοις και σύμφωνα με τη σειρά των μαθημάτων διδασκαλίας.
Στη Σχολή Αστρονομίας άρχισαν ήδη να διδάσκουν έμπειροι καθηγητές επιστήμονες και ερασιτέχνες αστρονόμοι, που έχουν αναδειχθεί στην 20ετή πορεία της Εταιρείας, ως οι καλύτεροι επιστήμονες και καθηγητές. Θα συνεπικουρούνται δε με τα πεπειραμένα στελέχη της Εταιρείας, που έχουν διαπρέψει στην ερασιτεχνική αστρονομία, ενώ θα τεθεί στη διάθεση της Σχολής ο πλούσιος εξοπλισμός της, σε κιάλια, τηλεσκόπια και λοιπά αστρονομικά όργανα.
Τα μαθήματα θα βοηθήσουν τους μαθητές στη συμμετοχή τους και στην επιτυχία τους ακόμη στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαστημικής, που διεξάγεται κάθε χρόνο από την Εταιρεία, με βάση τον οποίο στέλνονται μαθητές δωρεάν στη NASA και στις διεθνείς Ολυμπιάδες της Αστρονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ