Social Icons

.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Πόλεμος» για το νόμο κατά του πέρδεσθαι!


«Μαλλιά κουβάρια» έχουν γίνει δύο ανώτατοι αξιωματούχοι του Μαλάουι με αφορμή έναν νέο νόμο που απαγορεύει την ρύπανση του αέρα. Η παράμετρος που έχει φέρει στα όριά τους τους δύο αξιωματούχους είναι κατά πόσο ο νόμος αυτός καλύπτει και τα ανθρώπινα αέρια...
Από την μία, ο  υπουργός Δικαιοσύνης Τζορτζ Τσαπόντα, διατείνεται ότι ο νόμος απαγορεύει και το πέρδεσθαι σε δημόσιους χώρους.
«Αν θέλετε να την αμολήσετε, να πάτε στην τουαλέτα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Capital Radio. «Θα σας άρεσε να βλέπετε ανθρώπους να πέρδονται οπουδήποτε;», ρώτησε ο Τσαπόντα, απευθυνόμενος προς τους ακροατές της εκπομπής «Straight talking».
Οταν ρωτήθηκε με ποιον τρόπο
θα εφαρμόζεται αυτός ο νόμος, απάντησε ότι είναι παρόμοιος με τους νόμους που απαγορεύουν την ούρηση δημοσίως.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος είναι απόφοιτος της Νομικής, επιμένει ότι το πέρδεσθαι συνιστά επιβλαβή ρύπανση. 
Από την άλλη πλευρά, ο γενικός εισαγγελέας Άντονι Καμάρα, ο οποίος είναι πιο... χαλαρός, αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν ένας λογικός άνθρωπος να ερμηνεύει κατα τέτοιο τρόπο το νόμο, ώστε το πέρδεσθαι σε δημόσιους χώρους να επισύρει... ποινή!
Το επίμαχο άρθρο αναφέρει: «Οποιοσδήποτε επιβαρύνει την ατμόσφαιρα σε οποιοδήποτε μέρος, έτσι ώστε να την καθιστά επιβλαβή για την υγεία ανθρώπων που βρίσκονται σε κατοικίες, σε επιχειρήσεις, σε γειτονιές, και κατά τη διάβαση από δημόσιους χώρους, είναι ένοχος πταίσματος».
Ο νόμος που έχει κάνει «άνω κάτω» το Μαλάουι αναμένεται να ενεργοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ