Social Icons

.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Έρχεται το «καλάθι προϊόντων» της κάθε περιφέρειας

Ινστιτούτα Υποστήριξης Αγροτών σε κάθε περιφέρεια, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, σχεδιάζει να ιδρύσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Γαληνού, σχετικά με τη λειτουργία του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας στη Λέσβο, ο υφυπουργός
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Κουτσούκος, ενημέρωσε ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, μαζί με το Ινστιτούτο Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας, και το Ινστιτούτο Ελιάς και Υγροτοπικών Φυτών Χανίων.
Στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων, το υπουργείο έχει αποφασίσει να συγκροτήσει ένα μηχανισμό υποστήριξης των αγροτών με τη συγχώνευση του ΕΘΙΑΓΕ, του Οργανισμού Γεωργικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και τον ΟΠΕΓΕΠ που είναι οργανισμός πιστοποίησης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην κατεύθυνση αυτή προβλέπεται η συγκρότηση ενός ινστιτούτου σε κάθε Περιφέρεια που στόχος θα είναι να στηριχθεί το καλάθι των προϊόντων της κάθε περιφέρειας.
«Κυρίαρχο προϊόν στη Λέσβο είναι το ελαιόλαδο και, συνεπώς, ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας Λέσβου, όχι απλά δεν θα συρρικνωθεί, αντιθέτως θα αναπτυχθεί και θα υποστηριχθεί», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ