Τετάρτη 20 Απριλίου 2011
Πως βάφανε οι γιαγιάδες μας τα αυγά
Παίρνανε συνήθως άσπρα αυγά και τα ρίχνανε στην κατσαρόλα με ψιλοκομμένα παντζάρια (4 κούπες του τσαγιού περίπου) ή 1 κιλό σπανάκι για παράδειγμα και νερό μέχρι να τα σκεπάσει.
Προσθέτανε λίγο ξίδι και τα αφήνανε να βράσουν καλά.
Στο τέλος τα στεγνώνανε πάνω σε χαρτιά ή πετσέτες και τα άλειφαν με λάδι για να γυαλίζουν.
Αν θέλανε να κάνουν σχέδια έκοβαν διάφορα φυλλαράκια και τα έβαζαν πάνω στα αυγά και τα βάζανε μέσα σε νάιλον κάλτσα ή τούλι ή τουλουπάνι και τα έβραζαν έτσι
Όταν τα έβγαζαν είχε αποτυπωθεί το σχέδιο από το φύλλο πάνω στο αυγό.
Ένας εξαιρετικός τρόπος επίσης είναι με φόδρες από τα ρούχα.
Κόψτε τες κομματάκια και αφού βρέξετε τα αυγά τοποθετήστε γύρω - γύρω διάφορα μικρά κομμάτια και βάλτε τα μέσα σε κάλτσα. Τα βράζετε και μόλις τελειώσουν θα βγουν σαν μωσαϊκό.
fe-mail.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ