Social Icons

.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Προδοσία είναι η μοίρα κάθε ψυχής


Μερικοί από τους πιο διάσημους προδότες είναι:
Εφιάλτης - Θερμοπύλες 480 π.Χ .  Πρόδωσε τους Έλληνες στη μάχη των Θερμοπυλών (480 π.Χ) ελπίζοντας μια γενναιόδωρη ανταμοιβή. Πρότεινε στον Ξέρξη να οδηγήσει το στρατό του από ένα μονοπάτι στο στενό των Θερμοπυλών όπου οι 300 του Λεωνίδα αντιστέκονταν σθεναρά στις επιθέσεις των Περσών.
Ιούδας ο Ισκαριώτης. Ο μαθητής ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως προδότης (Λουκάς 6:16). Ήταν ο ταμίας των δώδεκα και κρατούσε το ταμείο, από το οποίο έκλεβε χρήματα (Ιωάννης 12:6, 13:29). Ήταν φιλάργυρος και περίμενε πλούσια ανταμοιβή όταν ο Κύριός, θα καθόταν στο θρόνο του Δαβίδ (Ιωάννης 6:66,71).  Κατέφυγε στους αρχιερείς και συμφώνησε να παραδώσει τον Ιησού για 30 αργύρια (Ματθαίος 26:14-15). Την προδοσία του τη γνώριζε από πριν ο Ιησούς (Ιωάννης 6:64) καθώς γνώριζε τα βάθη της καρδιάς του. Μάλιστα στο τελευταίο Δείπνο, ο Ιησούς χαρακτήρισε αυτόν που θα τον πρόδιδε, "διάβολο" (Ιωάννης 6:70-71). Ο Ιούδας παρέδωσε τον Ιησού με φίλημα (Ματθαίος 26:49). Αργότερα μετάνιωσε για την πράξη του λέγοντας πως "αμάρτησα, παραδίδοντας αίμα αθώου" (Ματθαίος 27:3-4) και επέστρεψε τα 30 αργύρια. Μετά την προδοσία του και λόγω των τύψεων που ένοιωθε, κρεμάστηκε σε δέντρο (Ματθαίος 27:3-5), από το οποίο έπεσε και σχίστηκε (Πράξεις 1:18).
O Μάρκος Βρούτος ήταν συγκλητικός στην Αρχαία Ρώμη και ευνοούμενος του Ιουλίου Καίσαρα. Στις 15 Μαρτίου 44 π.Χ., όταν ο Καίσαρ πήγαινε στην Σύγκλητο ο  Βρούτος, ο  Λογγίνος, ο  Αλβίνος, και άλλοι τον μαχαίρωσαν την ώρα που ήταν μπροστά από το άγαλμα του Πομπήιου. Σύμφωνα με τον μύθο, ενώ ο Καίσαρας έπεφτε νεκρός είπε Κι εσύ τέκνον Βρούτε;. Μετά τη δολοφονία του Καίσαρα, οι αρχηγοί της συνωμοσίας έφυγαν απ' τη Ρώμη κάτω απ' την κατακραυγή του λαού. Ο Βρούτος τελείωσε τη ζωή του, αυτοκτονώντας λίγο μετά τη μάχη στους Φιλίππους πέφτοντας πάνω στο σπαθί του.
Ο Σάρλ Ταλλεϋράν γνωστός στα Ελληνικά ως "Ταλλεϋράνδος" ήταν Γάλλος διπλωμάτης. Θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο επιδέξιους και ισχυρούς διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής ιστορίας, γνωστός και ως «Πρίγκιπας της Διπλωματίας». Έχει μείνει γνωστός για την Προδοσία του Ναπολέοντα και την  παλιννόστηση της μοναρχίας. Σε αυτόν αναφέρεται η φράση «η προδοσία είναι θέμα ημερομηνιών»
Προφανώς η λίστα είναι μεγάλη και μπορεί να την συμπληρώσει κανείς μόνος του.
Όμως εκτός από τις μεγάλες προδοσίες, υπάρχουν οι μικρές καθημερινές προδοσίες. Μικρές καθημερινές προδοσίες απέναντι στον εαυτό μας, στις ιδέες μας, στις προτεραιότητές μας, στην οικογένεια μας, στους φίλους μας, στην χώρας μας, προδοσίες πολλές και συχνές και ίσως και επώδυνες.
"Η ζωή μας είναι μια σειρά από διαδοχικές προδοσίες"  
έλεγε ο Δάντης στη Θεία Κωμωδία, ενώ
"Προδοσία είναι η μοίρα κάθε ψυχής"
συμπληρώνει ο Μπωντλαίρ.
πηγή: fitsilis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ