Social Icons

.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ένα πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια ίσως δημιουργήσει τη νέα… Google



Έχετε ακούσει για κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας που ξεκίνησαν σε ένα γκαράζ στη Silicon Valley. Σε πλοίο όμως; Σύντομα μάλλον θα το δούμε κι αυτό!

Αυτή είναι η ιδέα μίας νεοσύστατης εταιρείας στην Καλιφόρνια, η οποία σκέφτεται να «δέσει» ένα πλοίο στα ανοικτά των ακτών, ώστε να «στεγάσει» σε αυτό ξένους επιχειρηματίες που έχουν ως όνειρο να δημιουργήσουν την επόμενη Google αλλά δεν έχουν βίζα για να εργαστούν στις ΗΠΑ!

Οι επικεφαλείς της εταιρείας Blueseed πιστεύουν πως οι νόμοι που αφορούν τη μετανάστευση στη χώρα μπορούν να «τορπιλίσουν» ελπιδοφόρες επιχειρήσεις με ιδέες για καινοτομία καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το πλοίο έχει ως στόχο να προσφέρει μία λύση, προσφέροντας σε ξένους επιχειρηματίες ένα μέρος για να δημιουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, σε μικρή μόλις απόσταση από το «κέντρο» της υψηλής τεχνολογίας.

«Πολλοί λένε ότι θα ήθελαν να ζήσουν στη Silicon Valley, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να το κάνουν» αναφέρει ο Max Marty, CEO και συνιδρυτής της Blueseed, ο οποίος είναι και ο ίδιος γιος μεταναστών από την Κούβα.

Από κρουαζιερόπλοια έως εξέδρες άντλησης πετρελαίου και στρατιωτικά αεροπλανοφόρα, υπάρχουν πολλά παραδείγματα ατόμων που ζουν και εργάζονται σε πλοία στις ΗΠΑ.

Το πλοίο της Blueseed, σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, θα μπορούσε να φιλοξενήσει 1000 άτομα, ενώ θα βρίσκεται αγκυροβολημένο 12 μίλια νοτιοανατολικά του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, σε διεθνή ύδατα. Θα είναι νηολογημένο σε μία χώρα με νομικό σύστημα, όπως οι Μπαχάμες ή τα Νησιά Μάρσαλ, και οι «κάτοικοι» του θα υπόκεινται στους νόμους αυτού του κράτους. Επιπλέον, θα μπορούν να μεταφέρονται στη «στεριά» με προσωρινή βίζα για τουριστικούς ή επιχειρηματικούς λόγους, ώστε να είναι εύκολο να συναντηθούν με συνεργάτες και επενδυτές.

Έξυπνη ιδέα, που σχολιάζεται ως εφικτή, αν και αρκετά δαπανηρή, όμως, αν υιοθετηθεί, ενδέχεται να μας δώσει σημαντικά start-ups. Αν και εσείς, λοιπόν, έχετε μια καλή ιδέα αλλά δεν έχετε τρόπο να αποκτήσετε βίζα για τις ΗΠΑ, ιδού η ευκαιρία σας…
 http://www.periodiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ