Social Icons

.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τα μιούζικαλ που άφησαν εποχή!


Ρομάντζο,έρωτες,τραγούδια που άφησαν εποχή..τα μιούζικαλ όπως και να το κάνεις κατατάσσονται στις αγαπημένες ταινίες όλων!
Είναι εντυπωσιακά,μοναδικά και υπήρξαν το "φάρμακο" σε καιρούς δύσκολους!
Ας δούμε λοιπόν ποια μιούζικαλ άφησαν εποχή και ταρακούνησαν την μεγάλη οθόνη!

Grease
Το Grease γυρισμένο το 1978 και βασισμένο σε θεατρικό που έσπασε ταμεία όταν ανέβηκε πρώτη φορά στο Broadway to 1973,εκτόξευσε στο πανθεον της διασημότητας την Olivia Newton-John και τον John Travolta και έγινε η πιο εμπορική ταινία της χρονιάς !
Πόσοι δε χορέψαμε και τραγουδήσαμε στους ρυθμούς του;;


Fame


Η δεκαετία του 80΄ βρίσκει τον κινηματογράφο σε μεγάλα κέφια! Η Madonna,ο Tom Cruise και πολλοί άλλοι σταρ της εποχής απορρίφθηκαν στα δοκιμαστικά που έγιναν για την δημιουργία του μιούζικαλ που εξιστορεί τις περιπέτεις προς τη δόξα, ταλαντούχων νέων,σε σχολή τεχνών της Νέας Υόρκης! Παρόλα αυτά το "Fame" κατάφερε και έγινε σήριαλ,θεατρικό,ακόμα και κινηματογραφικό remake 30 χρόνια μετά!

Όσο για το ομώνυμο τραγούδι...η ατάκα "Fame,i'm gonna live forever" έμεινε!


Footloose

Το footloose και η ιστορία μιας παρέας εφήβων από τις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής που εναντιώνονται στο κατεστημένο της εποχής,κουνώντας ποδαράκια και χεράκια,προσπάθησε να γίνει blockbuster αλλά δεν τα κατάφερε!For the records,η Madonna απορρίφθηκε για ακόμα μία φορά σε οντισιόν ενώ ο Kevin Bacon αποδείχθηκε ο μοναδικός κερδισμένος από την ταινία,που πρόσφατα μάλιστα έγινε και remake..και όπως λένε πολλοί,ήταν χειρότερο!

Άλλη μία ταινία που το soundtrack της άφησε εποχή!


Dirty Dancing

Πολυαγαπημένη,πολυβραβευμένη μουσικά και η πρώτη ταινία που ξεπέρασε το 1.000.000 σε πωλήσεις βιντεοκασέτας,το dirty dancing καθιερώθηκε ως το μιούζικαλ που αγαπάνε,λάθος,λατρεύουν να βλέπουν οι γυναίκες μιας και ανέδειξε τον Patrick Swayze ως τον πιο περιζήτητο ζεν πρεμιέ της μεγάλης οθόνης και όχι άδικα!

Ο χορός σε συνδυασμό με το ρομάντζο και την Αμερική μιας άλλης εποχής ,έκανε τη ταινία να εκτοξευθεί στη κορυφή των blockbuster!


Moulin Rouge

Τους κόστισε άπειρα εκατομμύρια σε σκηνικά,ρούχα,κοσμήματα και σύμφωνα με πηγές, κόστισε και ένα σπασμένο πλευρό για την πρωταγωνίστρια της ταινίας Nicole Kidman!Μετά την πρεμιέρα του όμως το πολυαναμενόμενο "Moulin Rouge" του Baz Luhrmann απέκτησε 8 βραβεία και έγινε το πιο εντυπωσιακό μιούζικαλ που γυρίστηκε ποτέ για τη μεγάλη οθόνη!Ήταν βασισμένο σε 3 όπερες ενώ η λέξη -αγάπη- μνημονεύτηκε πάνω 143 φορές κατα τη διάρκεια της ταινίας από την Nicole Kidman και τον Ewan Mc Gregor.

Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί το νο1 μιούζικαλ για όλες τις ρομαντικές ψυχές!


Chicago

Κλείνοντας σιγά σιγά το αφιέρωμα,άλλο ένα πολυσυζητημένο μιούζικαλ είναι η κινηματογραφική μεταφορά του"Chicago" που μετρά πάνω από 6.000 παραστάσεις στο θεατρικό σανίδι!Η Angelina Jolie έχασε τον ρόλο από την Cathrine Zeta Jones ενώ ο Hugh Jackman από τον Richard Gere!Eνώ η Charlize Theron από την Rene Zellweger!

H ταινία πάντως χαρακτηρίστηκε από κριτικούς και θεατές επική!


Mamma Mia

Άλλο ένα πολυσυζητημένο και πολυαγαπημένο μιούζικαλ!

Όταν μιλάμε πλεόν για το "Mamma Mia" ένα πράγμα μας έρχεται στο μυαλό...καλοκαίρι,αντηλιακό,θάλασσα και φυσικά Ελλάδα!Η κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού "Mamma Mia" στη μεγάλη οθόνη σημείωσε τέτοια επιτυχία,αν και καλύτερο θα ήταν να λέγαμε θρίαμβο,καθώς από το πρώτο Σαβ/κο που η ταινία μπήκε στις σκοτεινές αίθουσες,τα έσοδα από τα εισητήρια που κόπηκαν ξεπέρασαν τα 28.000.000 δολάρια!

Με τους ήχους των ABBA και την ομορφιά της Ελλάδας το καλοκαίρι βρήκε τη χορογραφία του!


http://news.youropia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ