Social Icons

.

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Του κόσμου τα ταμπού: οι λαοί και οι παραξενιές τους (ΜΕΡΟΣ 2ο)

 Μπαλί: Δεν επιτρέπεται να ακουμπάς το κεφάλι κάποιου, καθώς πιστεύουν ότι εκεί βρίσκεται η βάση της ψυχής και γι’ αυτό είναι ιερό.Ινδία: Το να αφήνεις λίγο φαγητό στο πιάτο σου δεν είναι κανόνας του σαβουάρ βιβρ, όπως στο Δυτικό κόσμο. Σημαίνει απλά ότι είσαι ικανοποιημένος. Αν κάνεις το αστείο και το φας όλο, πάει να πει πως πεινάς ακόμα και ότι ο οικοδεσπότης δε σε φρόντισε αρκετά. Δεν ξέρω αν σε αυτή την περίπτωση σε ταΐζουν κι άλλο...
Σιγκαπούρη: Το να ξεχνάς να τραβήξεις το καζανάκι μπορεί να επιφέρει υψηλά πρόστιμα, όπως και το να ρυπαίνεις, να καπνίζεις και να φτύνεις στο δρόμο, να μασάς τσίχλα ή να ταϊζεις περιστέρια. Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα…
Τζαμάϊκα: Μην τολμήσεις να φωτογραφήσεις ή να βιντεοσκοπήσεις κάποιον στο δρόμο. Αν δεν προλάβει να καλύψει το πρόσωπό του, είναι ικανός να περάσει απέναντι σταματώντας τα αυτοκίνητα, για να έρθει να σου πάρει την κάμερα. Πιστεύουν πως όταν τους φωτογραφίζεις, φυλακίζεις την ψυχή τους. Αν δεν το πιστεύεις, στείλε email στο Γιώργο (Κυπαρίσση) και ζήτησε να στο διηγηθεί. Του έχει συμβεί.
Τουρκία: Βρίσκεσαι στους γείτονες κι επιθυμείς να πάρεις κάτι για σουβενίρ, άσχετα αν κι αυτό θα έχει κάτι από Ελλάδα. Φρόντισε λοιπόν, το μικρό σου λάφυρο να έχει πιστοποιητικό που να αναφέρει ότι δεν πρόκειται για κάποιο αυθεντικό κομμάτι, γιατί αν σε περιλάβουν οι τουρκικές αρχές μπορεί να αποτελέσεις την αφορμή για το sequel της ταινίας τo Εξπρές του Μεσονυκτίου.
Ουκρανία: Αν θέλεις να δώσεις λουλούδια ως δώρο, φρόντισε το μπουκέτο να περιλαμβάνει μονό αριθμό ανθών, καθώς ζυγό βάζουν στις κηδείες. Επίσης, αν πηγαίνεις λουλούδια σε οικοδέσποινα μην αγοράσεις κίτρινο χρώμα ή πασχαλιές καθώς και αυτά χρησιμοποιούνται για κηδείες. Πάρε καλύτερα ένα μπουκάλι λικέρ, που λόγω αλκοόλ θα το εκτιμήσουν και περισσότερο.
Βρετανία: Απαγορεύεται να φιλιέσαι με κάποιον στην αποβάθρα των τρένων κι αυτό όχι γιατί προσβάλλονται, αλλά για να μην καθυστερεί η αμαξοστοιχία επειδή εσύ δεν την χορταίνεις. Μάλιστα, έχουν τοποθετήσει και τις ανάλογες «anti-kissing» πινακίδες. Πρόσφατα δημιουργήθηκε κι ένας χώρος όπου επιτρέπονται τα μακράς διαρκείας φιλιά και ονομάστηκε «kissing zone». Είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί...
Αίγυπτος: Αν τολμήσεις να βάλεις αλάτι στο φαγητό σου επί αιγυπτιακού εδάφους να ξέρεις ότι θα προσβάλλεις το chef. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να αγχώνεσαι για τη γεύση του φαγητού σου. Χρησιμοποιούν τόσο πολλά μπαχαρικά που το τελευταίο πράγμα που θα σου λείψει θα είναι το αλάτι.
Ουγγαρία: Δεν επιτρέπεται μετά από μία πρόποση να τσουγκρίσεις ποτήρια με μπύρα λόγω της παράδοσης στη μνήμη των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην επανάσταση του Habsburg. Ο θρύλος αναφέρει ότι οι Αυστριακοί αφού εκτέλεσαν δεκατρείς Ούγγρους μάρτυρες, γιόρτασαν πίνοντας μπύρες και τσουγκρίζοντας τα ποτήρια. Η παράδοση θέλει τους ντόπιους να μην τσουγκρίσουν για τα επόμενα 150 χρόνια. Αν και έχει… σφυρίξει η λήξη του εμπάργκο, η παράδοση συνεχίζεται και κανείς δεν τολμάει να τσουγκρίσει.
menslounge

1 σχόλιο:

  1. Στον Μαυρικιο (νησι στη νοτια Αφρικη)
    απαγορευεται να σκοτωσεις σαμαμιδια (νταλακια τα λεμε εμεις στη Γλυφα)γιατι ειναι το ιερο τους ζωο.....και εχει πολλαααα απο δαυτα εκει!!!
    Καλησπερες απο τις ΣτάΛες στο ΓαΛάΖιο και απο μενα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ