Social Icons

.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Μια όμορφη, μα με πολλές δυσκολίες, ιστορία αγάπης μεταξύ μιας 23χρονης Ολλανδής και ενός Τυνήσιου (λαθρο)μετανάστη…Γνωρίστηκαν στην Ελλάδα και τώρα αυτός είναι αποκλεισμένος στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας…


Η ιταλική Corriere della Sera παρουσιάζει αυτή την όμορφη ερωτική ιστορία ανάμεσα στον Τυνήσιο Nizar και την 23χρονη Ολλανδή Winny. Τίτλος του  άρθρου είναι: «A Lampedusa l’amore-odissea di Winny e Nizar» (Στη Λαμπεντούζα ο έρωτας –οδύσσεια της Winny και του Nizar).
Αυτή είναι Ολλανδή κι ο σύζυγος Τυνήσιος (λαθρο)μετανάστης, τον οποίο δυο φορές στο παρελθόν τον συνέλαβαν στην Ευρώπη και τον ξανάστειλαν στην πατρίδα του. Τώρα ξαναφεύγοντας πάλι απ’ τη πατρίδα του βρίσκεται στο μικρό νησάκι στη Νότια Ιταλία, τη Λαμπεντούζα, όπου καθημερινά φτάνουν από τις βόρειες ακτές της Αφρικής εκατοντάδες μετανάστες.
Έχει τα μάτια της μπλε, όπως ο γαλάζιος ουρανός της Λαμπεντούζα. Έφτασε στο μικρό νησί από την Ολλανδία για να ξαναγκαλιάσει τον άνδρα της ζωής της: έναν Τυνήσιο 28 χρόνων, που δυο φορές μέσα σε λίγες εβδομάδες κατάφερε να φτάσει στην Ιταλία, μα και τις δυο φορές τον ξανάστειλαν πίσω στην πατρίδα του. Αυτή τη φορά όμως η ερωτευμένη Winny θέλει οπωσδήποτε ένα χαρούμενο τέλος στην ερωτικής της ιστορία, πριν να έλθει στον κόσμο το παιδί που περιμένει και πατέρας του είναι ο Nizar.
Η όμορφη αυτή, μα με πολλές δυσκολίες, ιστορία αγάπης έγινε γνωστή τη Δευτέρα το πρωί στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Λαμπεντούζα. Στην είσοδο του κέντρο παρουσιάστηκε η 23χρονη Ολλανδή, που διανύει τον έκτο μήνα εγκυμοσύνης, και είπε στους υπευθύνους: «Θέλω οπωσδήποτε να δω το σύζυγό μου, ονομάζεται Nizar». Μετά από λίγο την ενημέρωσαν ότι πράγματι ο σύντροφός της είναι ένας από τους πολλούς Τυνήσιους που βρίσκονται στο νησί.  Για πάνω από τρεις ώρες η Winny και ο Nizar ήταν αγκαλιασμένοι, χαρούμενοι και τα είπαν μεταξύ τους.
Αυτή η γλυκιά κοπέλα έκανε ένα μεγάλο ταξίδι για να μπορέσει να δει το σύντροφό της, μα κυρίως ν’ απευθυνθεί στις ιταλικές υπηρεσίες αλλά και στην ολλανδική πρεσβεία για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα της επανασύνδεσης με το σύζυγό της.
«Δεν καταλαβαίνω, γιατί μου αρνούνται να ικανοποιήσουν αυτό μου το αίτημα, λέει μ’ απελπισία η Winny, είμαστε μια οικογένεια, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε μαζί σε κάποιο μέρος του κόσμου?».
Η Winny και ο Nizar γνωρίστηκαν πριν από ένα χρόνο στην Ελλάδα και γεννήθηκε αμέσως ένας μεγάλος έρωτας μεταξύ τους. Λίγους μήνες μετά παντρεύτηκαν και σε μαρτυρία για όλα αυτά η Winny έφερε μαζί της και το άλμπουμ φωτογραφιών του γάμου τους! Το δείχνει σ’ όλους, θυμίζοντας τις ευτυχισμένες στιγμές που θέλει και πάλι να ξαναζήσει. «Εγώ κι ο σύζυγός μου, λέει, έχουμε μια μόνο μεγάλη επιθυμία, να ξαναβρεθούμε μαζί, πριν τη γέννηση του παιδιού μας». Γι’ αυτό κάνει έκκληση να βρεθεί γρήγορα μια λύση στο πρόβλημά τους. Μα κι ο Nizar ποτέ δεν αποδέχτηκε ότι θα βρίσκεται μακριά από την αγαπημένη του. Την πρώτη φορά που τον συνέλαβαν και τον έστειλαν πίσω στην πατρίδα του φώναξε στους αστυνομικούς: «Εκατό φορές να με διώξετε εγώ θα ξαναεπιστρέφω, θέλω να είμαι μαζί με τη σύζυγό μου και κανένας δε θα μας χωρίσει»!
Μα, δεν είναι εύκολη η λύση. Όπως εξήγησε η Winny ο Nizar που δούλεψε για μια περίοδο στην Ελλάδα δεν μπορεί να πάει στην Ολλανδία για διάφορους γραφειοκρατικούς λόγους. Μα η Winny ελπίζει ό,τι δεν μπορεί να κάνει η γραφειοκρατία μπορεί να το κάνει η αγάπη!
itzikas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ